Sadece Berkin Elvan için değil hak ve halk için: Sana, bana, başbakana çağrı

3 Responses

  1. emre kaya dedi ki:

    Umarım sessiz çoğunluğun sesi olur bu yazı. Tayyip Erdoğan’ın yaptıklarından utanıp, bir türlü konuşamayan, kendisini ifade edemeyen, suskun bir kitlenin varlığı herkes için bir umut.

    İnsanlar büyük ihtimalle rahatsızlıklarını, artık bir yerden sonra bunlardan utandıkları için dile getiremiyorlar. Bunca olanlardan sonra taraflardan birini savunabilmek cesaret ister. Sessiz AKP’lilerin sesi olmuşsun, AKP’li olmadığın halde hem de. Muhatabına ulaşacağını sanmam ama.

    Keşke kendimizi ifade edebilmekten bu kadar çekinmesek, biriktirmesek.

  2. saim eroğlu dedi ki:

    evimize iki hırsız girmiş. biri sabıkalı hırsız diğeri polis. ev sahibi hırsızın peşine düşse polis kaçacak ve ihale hırsıza kalacak. ev sahibi polisin peşine düşse hırsız kaçacak ama hırsızı yakalamakla görevli polise suç üstü yapacak. sizce öncelik hangisinin. mesela hırsızın peşine düştün ve yakaladın. polis(hırsız) gelip hırsızı yargılıyacak. ama polisin peşine düşersek, (polisin silahı da var. risk var. polise suç üstü yürek ister.) hırsızlığı yok edecek mekanizmaya müdahale etmiş oluruz.

    şimdi yazar hırsızın (sabıkalı cemaatin) peşine düşmeyenlere ahlaksız diyor.tamam sabıkalı cemaatin peşine düşmemek düz karakuşi fıkhına göre ahlaksızlıktır. ama hırsız polisi kovalayan bir adama ahlaksız denmez.

    caiz olan hırsız polisi kovalamaktır. sabıkalı hırsız kaçarsa kaçsın, ahlak hırsız polisi kovalamayı emreder. hırsız polisi kovalamayan bir tağuta vurmak için en güçlü tağuta eyvallah edendir.

  3. saim eroğlu dedi ki:

    rojava’da katliam yok
    adamlar uyduruyor.
    ölenler pyd’li zaten.
    dün qamuşlo’da 8 kişi bombalandı. bir kadın tv spikeri.
    arkadaş uluslararası insan hakları örgütlerinin raporları. cezaevlerine kadar gezmişler. önemli değil…
    çünkü rojava’da demokrasi yok. demokrasinin gezmediği suriyede şeriatçı:) yazar demokrasiyi biçare kürtten bekliyor. dünyada savaşın olduğu bir yer söyleyin de demokrasi olsun. bm insan hakları sözleşmelerinin hepsi savaş durumunu istisna sayar. (istisna dediysem pyd köy basıp insan öldürmemiş) milletin arabasını almış, kamu binalarına el koymuş, hukuk eğitimi olmayan yargıçlar mahkeme yapmış felan. ama dünyada kürt üniversitesi yok. kürtler hiç bir zaman ehliyet sahibi yargıç-polis-vs. sahip olamazlar. peki nereden başlayacaklar. önemli değil

    kürtler kendini yönetmesin.
    yargıçları
    arap-fars-tırk olsun
    adaletleri de robaski

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir