Umudumuzu ve İsyanımızı Birleştirmeye!

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü’nde, evrensel erkek şiddetine karşı kadınların evrensel mücadelesine ve isyanına bir kez daha katılıyoruz!

İş yerinde, evde, okulda şiddetin türlü biçimine maruz kalanlar olarak öldürülmeye ve şiddete karşı çıkıyoruz.

Şiddeti ve öldürmeyi kendine hak gören bir mekanizmayla karşı karşıyayız. Bu mekanizmanın failleri gerek devlet tarafından gerekse toplumun çürümüş taraflarınca bir koruma çemberi içerisinde bulunuyor. Evleri mahrem alanlar olarak inşa edip ev içinde yaşanan şiddeti bu yolla kapatan ataerkil zihniyete karşı ne evlerin ne de diğer şiddet alanlarının mahrem olmadığını söylüyor ve bu mahremiyeti ifşa ediyoruz!

İş yerlerinde, kadınlar hem işçi olmaları hem de kadın olmaları sebebiyle çift katmanlı bir şiddete maruz kalıyor. Devlet destekli patronların ve sermayenin bu şiddetini ifşa ediyoruz!

Devletin ve ataerkinin bütün organlarıyla beslenen erkek şiddeti karşısında kadın dayanışması her geçen gün daha da büyüyor ve büyüyecek. Biz de bu dayanışmanın bir parçası olarak bütün şiddet alanlarını ifşa etmek ve reddetmek için meydanlara çıkıyoruz.

Ataerkil şiddet ancak sürekli bir mücadele ve dayanışma ile yok edilebilir. Bu yüzden yılmadan tekrar ve tekrar dayanışmaya, meydanlara çağırıyoruz.

 25 Kasım saat 19:00’da Taksim Tünel’deyiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir