“İki gün ağlayıp unutmadık, unutmayacağız.”

45. Vicdan Ve Adalet Nöbeti – “İki gün ağlayıp unutmadık, unutmayacağız.”

Galatasaray meydanında, Vicdan ve Adalet Nöbeti’ndeydik. Bu nöbetin konusu İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nde taşeron işçi olarak çalışırken hayatını kaybeden Zafer Açıkgözoğlu’ydu.

Basın açıklamasını okuyan Damla Kıyak, emekçilerin yalnızca çalışırken değil, haklarını ararken de hayatlarını kaybettiğini vurguladı ve 102 vatandaşımızın katledildiği Ankara Katliamında hayatını kaybedenleri andı.

20151108_133302

Nöbetin gazetecisi Büşra Akman, sözü Zafer Açıkgözoğlu’nun babası Abdullah Açıkgözoğlu’na verdi. Abdullah Açıkgözoğlu esas olarak yaşadıkları acıyı başka hiç kimsenin yaşamamasını istediklerini belirtti. Hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını göstererek “Eğer önlemler alınsaydı bu kadar insan hayatını kaybeder miydi?” diye konuştu.

Zafer Açıkgözoğlu’nun çalıştığı İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nden mesai arkadaşı olan, bizim de çok sevdiğimiz dostumuz Cemal Bilgin söz alarak Üniversite yetkililerinin pervasızlığından bahsetti. Binlerce öğrenci yetiştiren bir kurumun kendi çalışanlarına reva gördüğü muameleyi anlattı. Taşeron İşçi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yöneticilerinden biri olarak hangi şartlarda mücadele ettiklerini anlatan Bilgin, taşeron işçi olmanın zorluklarını, taşeron işçi oldukları için yeri geldiğinde hayatlarına dahi kast edilebildiğini, fakat mücadeleyi asla bırakmayacaklarını belirtti.

20151108_133307

Nöbetin bir diğer konuğu Dr. Coşkun Canıvar’dı. Daha önce de Coşkun Canıvar’ın İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’ndeki mücadelesini ve bu mücadelesinden dolayı aldığı cezayı sizlerle paylaşmıştık (alpkan abi buraya bizim haberleri göm). Dr. Coşkun Canıvar, Zafer Açıkgözoğlu’nun ölümündeki ihmaller zincirinden bahsetti. Hastane yönetiminin Zafer Açıkgözoğlu’nu iş tanımında yer almayan bir iş için görevlendirdiğini, bunu da taşeron işçi olduğu için rahat rahat yapabildiğini söyledi. Zafer Açıkgözoğlu’nun işe girmeden evvel herhangi bir tıbbi muayeneye tabi tutulmadığını belirtti. Kendi uğradığı haksızlıktan da bahseden Dr. Canıvar, hastane yönetiminin çalışanları mücadeleden alıkoyabilmek için bu tip cezalarla muhatap bıraktığını söyledi.

Adalet Arayana Destek Grubu gönüllü hukukçularından Erbay Yucak, Zafer Açıkgözoğlu davası hakkında bilgi verdi. İş cinayetlerinde hukuki mücadelenin ancak kararlılıkla yürütülebileceğini belirtti.

45. Vicdan ve Adalet Nöbeti, gelecek nöbetin duyurusu yapıldıktan sonra sona erdi.

20151108_133746

1 Response

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir