Müştereklerimiz Atölyeleri 2022 Bahar Dönemi

Hepimiz kardeşiz aslında, ayıran kendini ayırır.”

Neşet Ertaş

2018 yılında insanlığın müşterek mirasını incelemek için gerçekleştirmeye başladığımız Müştereklerimiz Atölyelerinin sekizinci dönemine 2022 Bahar sezonunda başlıyoruz. Hepimizin kardeş olduğu, insanların bir bölümünün diğerlerinden üstün olmayıp ancak güzel ahlakın ve paylaşmanın bizleri iyileştireceğine olan inancımızla sizleri 2022 Bahar dönemi atölyelerimize bekliyoruz. Bahar dönemimize 2 adet atölyeyle devam edeceğiz: “Bağımsız Müslüman Öğrenci Hareketleri (2009-2016)” ve “Selin Çağatay ile Türkiye’de Kadın Emeği ve Feminizm”.

Pandeminin etkilerinin azalmasıyla birlikte iki atölyemizi de Üsküdar’daki yeni mekanımızda yüz yüze gerçekleştiriyor olacağız, mekanın açık adresini kayıt olan dostlarımıza mail yoluyla ulaştıracağız. Yeni mekanımızda dostlarımızla buluşacağımız için de oldukça heyecanlıyız. Bahar aylarıyla birlikte yeniden yeşeren umudu hep beraber karşılamamıza vesile olacak atölyelerimize tüm dostlarımızı bekliyoruz. Atölye ön kayıt formunun linkini aşağıda bulabilirsiniz;

Atölyelere ön kayıt formuna ulaşmak için tıklayın.

 

Bağımsız Müslüman Öğrenci Hareketleri (2009-2016)

Bu atölyede 2009 yılından 2016 yılına kadar farklı mecralarda faaliyet göstermiş bağımsız Müslüman öğrenci hareketlerinden dostlarımızla tecrübe aktarımı ve şahitliğin ön plana çıktığı toplantılar gerçekleştirilecektir. 

4 hafta boyunca ikisi pazartesi, ikisi salı akşamları saat 19:00’da gerçekleşecek oturumların tarihleri ve katılımcı ekipleri aşağıda listelenmiştir:

  • 14 Mart Pazartesi / Özgür Açılım ve Hür Beyan
  • 21 Mart Pazartesi / Menar, Antikapitalist Müslümanlar ve Boğaziçi Mekteb
  • 29 Mart Salı / Kadına Şiddete Karşı Müslümanlar İnisiyatifi ve ŞİHAB
  • 5 Nisan Salı / Değerlendirme ve Tartışma

Selin Çağatay ile Türkiye’de Kadın Emeği ve Feminizm: Tarihsel ve Küresel Bağlamlar, Güncel Tartışmalar

Bu atölyemizde kadın emeğinin yereldeki güncel tartışmaları nasıl şekillendirdiği değerlendirilecek ve tarihsel/küresel bağlamlardaki karşılığı ele alınacaktır. 

3 oturum halinde gerçekleştirilecek atölyenin oturum başlıkları ve tarihleri aşağıda listelenmiştir: 

  • 6 Mayıs Cuma 18:30 – Türkiye’de Kadın Emeğinin Örgütlenmesi: 20. yy’da Sendikalar, Toplum ve Siyaset
  • 10 Mayıs Salı 18:30 – Üçüncü Dünyada Kadın İşçilerin Keşfi: Uluslararası Aktörler ve Kalkınma Politikaları
  • 13 Mayıs Cuma 18:30 – Ulusulararası Kadın Grevi Çerçevesinde Ücretli-Ücretsiz Emek Tartışmaları: Greve Niçin Katıl(ama)dık?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir